Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев заминава на двудневно официално посещение в Република Сърбия

Държавният глава Румен Радев заминава днес на двудневно официално посещение в Република Сърбия по покана на президента Александър Вучич.

Двамата ще разговарят за европейската перспектива на Сърбия, за насърчаването на икономическото развитие и подобряването на достъпа до здравеопазване и образование в районите, в които живее българското национално малцинство.

След церемонията по официалното посрещане в Белград, президентите Румен Радев и Александър Вучич ще проведат среща „на четири очи“. В сръбската столица президентът Радев ще проведе срещи и с министър-председателя Ана Бърнабич и с председателя на Народната скупщина Мая Гойкович. По-късно държавният глава ще положи венец пред Паметника на незнайния воин и ще посети изложбата „Приложна носталгия".

Утре президентите Румен Радев и Александър Вучич ще се срещнат с българското малцинство в Димитровград. Двамата държавни глави ще поднесат венци на паметника на загиналите български и сръбски воини през Сръбско-българската война от 1885 г. на Нешков връх.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна