Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболната треска в "Световното по "Хоризонт"

И трите вчерашни мача от втория кръг на Световното първенство в Русия завършиха с идентичния резултат 1:0:.В първа група Уругвай надигра Саудитска Арабия след гол на Луис Суарес в стотния му мач за националния отбор. Успехът класира и Уругвай, и Русия за осминафиналите. Двата отбора имат по 6 точки в групата. 

Отборът на Испания победи с 1:0 този на Иран в мач от втора група на Световното първенство по футбол. Единственият гол в срещата отбеляза Диего Коста в 54-та минута. В другия двубой от групата Португалия надигра също с 1: 0 Мароко с гол на Кристиано Роналдо. С него Роналдо подобри рекорда на Ференц Пушкаш за най-резултатен европеец за националния си отбор. Нападателят вече има 85 гола в 152 мача.

Във втора група Португалия - Мароко също 1:0. Испанците и португалците водят в класирането с по 4 точки, иранците с 3, а мароканците без точка отпадат.

 „Грозен мач, в който най-хубавото са трите точки“, каза след снощната измъчена победа на Испания Хосе Антонио Камачо, сега коментатор в телевизията, която излъчва световното по футбол, а преди това бивш селекционер на Испания. Още коментари за мача срещу Иран, очакванията и надеждите на испанските фенове, можете да чуете от кореспонденцията на  Елисавета Шидерска.

Спортният журналист Андрей Демирев, който пристигна от Испания в Русия специално за Мондиал 2018, остана разочарован от снощната игра на испанците, както и от треньорските решения на Фернандо Йеро. „Сега Уругвай ще бъде предпочитаният съперник за Испания, а не Русия, защото „когато един домакин набере скорост от две такива чудесни победи с 8 гола общо отбелязани, са труден противник“, каза той в интервю на кореспондента на БНР в Русия Ангел Григоров. Още коментари на Демирев можете да чуете от интервюто в звуковия файл.

Нападателят на Бразилия Неймар поднови тренировки, след като напусна преждевременно заниманието на отбора във вторник заради болки в глезена. Голмайсторът ще бъде на разположение на треньора си за мача от пета група срещу тима на Коста Рика в петък.

Днес на Световното първенство в Русия в трета група от 15.00 часа в Екатеринбург ще се срещнат отборите на Франция и Перу, а от 18.00 часа в Самара – Дания - Австралия. От 21.00 часа в Нижни Новгород е мачът от четвърта група – Арженита - Хърватия.

Франция вече е в плен на футболната треска. Още от сутринта по балконите се веят трицветни знамена, а следобед повече от половината французи се канят да пожертват работното си време, за да гледат футболната среща Франция – Перу. Повече за надеждите и притесненията, за прогнозите и атмосферата, можете да научите от кореспонденцията на Юлия Талева.

„Да имаш три точки си е супер като за начало“, каза футболистът Ваня Джаферович в интервю на Георги Димитров, преди мача Аржентина – Хърватия. Очакванията на Джеферович за този мач са победа за Хърватия.

Нападателят на Бразилия Неймар поднови тренировки, след като напусна преждевременно заниманието на отбора във вторник заради болки в глезена. Голмайсторът ще бъде на разположение на треньора си за мача от пета група срещу тима на Коста Рика в петък.

В звуковия файл можете да чуете футболното студио „Световното по „Хоризонт“ с Теодор Черешев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!