Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отзвук от "Музикант на годината 2017": Инна Диловска с наградата за дебют

| обновено на 21.06.18 в 15:39
Инна Диловска

В поредица ви срещаме с новите носители на награди в националната анкета "Музикант на годината 2017" на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по програма "Хоризонт". Церемонията по награждаването се състоя на 7май 2018 година в Първо студио на БНР.

Плевенчанката Инна Диловска е завършила Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София с отличие през 2016 г. в класа на проф. Пламен Джуров и доц. Георги Патриков. През 2017 г. тя дебютира със самостоятелна концертна програма по покана на Плевенската филхармония, а в началото на 2018 г. се изяви като диригент на Софийската филхармония в образователната програма "Фортисимо Фамилия" – "Музикален проект на 2012 година" в същата анкета.

В момента Инна Диловска е докторант по дирижиране в Музикалната академия и вече има огромната подкрепа на слушателите – особено от родния ѝ Плевен, които гласуваха и я избраха за дебютант на годината.

В галаконцерта "Музикант на годината 2017" диригентката отново направи дебют – този път на пулта пред Радиооркестъра. Заедно изпълниха "Сватбен марш" от „Сън в лятна нощ“ на Менделсон.

Чуйте интервю с Инна Диловска в звуковия файл.

Инна Диловска и Ангел Джалъзов от Българската банка за развитие, който връчи наградата за дебют


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени