Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хорхе Сампаоли: Срам ме е и ме боли

Отива ли си Сампаоли?
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли бе съкрушен след загубата на неговия тим с 0:3 от Хърватия снощи на Световното първенство, която постави под огромна въпросителна участието на "гаучосите" в елиминационната фаза на първенството.

"Отговорността за този резултат не е от части на треньора, тя е изцяло негова", каза Сампаоли след най-тежката загуба на Аржентина в групова фаза на световно първенство от 1958 година насам.

"Не е правилно да обвиняваме Кабайеро за първия гол. Ако бях планирал нещата различно, можеше резултатът да бъде друг. Смятах, че с този план ще поставим съперника под напрежение, но след катастрофалния първи гол, който получихме, загубихме мача емоционално. Бе ни много трудно. Лео Меси е нашата движеща сила, но днес просто не можехме да го намерим. Всички в тима търсеха Меси, но хърватите бяха направили всичко, за да го изолират от играта", каза още Сампаоли.

"Срам ме е и ме боли, че не успяхме да зарадваме аржентинския народ. Отдавна не съм се чувствал толкова зле, а сега всичко това се случва с екипа на моята собствена страна. Боли ме много. Сега ни остава един мач, в който трябва да използваме всяка възможност и да се опитаме някак да стигнем до следващата фаза. Съжалявам за всички фенове, които дойдоха до Русия, защото разбих мечтите им. Но се опитах да направя най-доброто, на което съм способен", завърши Сампаоли.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!