Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловешката болница вече е с ново ръководство

Болницата в Ловеч
Снимка: БГНЕС

Болницата в Ловеч от днес е с ново ръководство. На състоялото се Общо събрание на акционерите на лечебното заведение беше избран нов Съвет на директорите, който се очаква да изведе болницата от тежкото ѝ състояние. 

Новото ръководство на болницата добре познава всичко, което се случва с лечебното заведение. В Съвета на директорите вече влиза д-р Цветолюба Генкова. Тя дълги години беше директор на Регионалната здравна инспекция в Ловеч и добре познава както проблемите, така и персонала на болницата. В Съвета на директорите влизат още досегашният прокурист на болницата д-р Ченко Чалъков, който имаше тежката задача да се справя със ситуацията през последните месеци, в които имаше и протести на работещите там заради неизплатени заплати. Благодарение и на неговите усилия те бяха изплатени. Третият човек в Съвета на директорите е д-р Румяна Нановска, досегашен заместник-директор на болницата, която ще бъде изпълнителен директор на лечебното заведение.

През последния месец задълженията на болницата са намалели значително. Текущите задължения от 7 милиона и 800 000 лева са намалени на 4 милиона лева. 

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Пламен Христов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени