Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия се измъчи срещу Коста Рика, но победи

Снимка: Ройтерс

Отборът на Бразилия записа първа победа в група „Е“ на Световното първенство по футбол, след като се наложи с 2:0 над Коста Рика с голове в добавеното време в Санкт Петербург.

Въпреки пълното си надмощие петкратните световни шампиони страдаха почти до края

В 27-ата минута Неймар излезе сам срещу вратаря, но Кейлор Навас го блокира. За цялото първо полувреме петкратните световни шампиони отправиха само един удар във вратата на Коста Рика.

Габриел Жезус улучи напречната греда в 50-ата минута, а секунди по-късно шут на Неймар беше изчистен от защитник пред голлинията. Навас отрази след това удари на Неймар и Филипе Коутиньо.

В 78-ата минута холандският съдия Бьорн Кайперс първоначално отсъди дузпа за фаул на Джанкарло Гонсалес срещу Неймар. След консултация със системата за видеоповторение (ВАР) обаче наказателният удар беше отменен.

Първия гол отбеляза Коутиньо в първата минута на допълнителното време. След разбъркване топката попадна в халфа на „Барселона“ и той не сгреши. 5 минути по-късно се разписа и Неймар след отлична контраатака и пас на Дъглас Коща.

В класирането на групата Бразилия е с 4 точки, Сърбия има 3, Швейцария е с 1, а Коста Рика е без спечелена точка и отпада.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени