Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестте детски градини в Кюстендил ще работят през лятото и ще приемат деца от други градове

(архив)
Снимка: Радио Шумен

И шестте обединени детски заведения в Кюстендил ще работят през лятото, съобщиха от общината. Както в последните няколко години, градините ще приемат и малчугани от други градове и райони на страната, които са на ваканция в Кюстендил, каза зам.-кметът по духовните дейности Светослав Василев. 


Родителите на деца, които карат ваканцията при баба и дядо или  при роднини в Кюстендил, ще плащат пълния размер месечна такса - 98 лева. За родените преди 1 януари 2013 год. ползването на детската градина е 50% по-евтино, т.е. 49 лева, а за родените след тази дата тя е напълно безплатна. 


Зам.-кметът на общината по финансите Надя Каратова дава пример със своето 5-годишно внуче, чиито родители са в София. През лятото то ще е при баба си. И тя - ако не успее да вземе отпуск за дните през ваканцията и реши да го даде на градина, ще плати 98 лева, защото детето е жител на София. 


За да избегнат пълния размер на таксата за градина, около 300 родители са се регистрирали с постоянен адрес в Кюстендил за м.г. и от началото на т.г., казаха от общината.  


До края на юли всички детски градини в Дупница ще работят. През август пък ще има дежурни забавачници с две-три групи, които ще приемат малчуганите от другите детски градини по попълнена от родители декларация дали детето им ще посещаав ОДЗ , или ще си е в къщи, обявиха от общината. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени