Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Истанбул ще се проведе голям заключителен митинг на опозиционната Народнорепубликанска партия

Мухарем Индже
Снимка: Ройтерс

В 13 часа в Истанбул започва голям заключителен митинг на опозиционната Народнорепубликанска партия преди предстоящите утре в Турция президентски и парламентарни избори. 

Събитието ще се проведе на открита площ в квартал Малтепе, която има капацитет от 1 млн. души. Това е последният, 107 митинг, на Мухарем Индже – кандидатът за президент на опозиционната формация. В последните дни претендентът за поста държавен глава проведе митинг в Мерсин, на който заяви, че последният участник е на 1 километър от сцената, грандиозно публично събиране в Измир, в което се смята, че са участвали около 2,5 млн. души и митинг вчера в столицата Анкара. 

Ето как Мухарем Индже предизвика настоящия президент Реджеп Ердоган: "Виж, Ердоган, утре вечер е последната вечер. Ако имаш смелост, ако имаш сърце, ако имаш знания, ела, излез срещу мен утре вечерта в телевизионен дебат."

Индже добави, че ако турският лидер се съгласи за словесен двубой, опозицията ще отмени днешния си митинг в града край Босфора. Ердоган отказа да излезе на дебати с аргумента, че конкурентът иска да се възползва от рейтинга му. Индже не остана длъжен и отговори, че дори прогнозата за времето се гледа повече от интервютата на действащия президент.

В програмата на Реджеп Ердоган за днес са предвидени пет митинга в различни истанбулски квартали.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна