Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мексико с втора победа на Мондиала

Мексико с втора победа на Мондиала
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Мексико победи Корея с 2:1 и записа втори успех в група „F“ на световното първенство по футбол в Русия. Така възпитаниците на Хуан Карлос Осорио вече имат 6 точки актив и са начело в класирането. Тимът на Корея няма спечелена точка до момента и отпада от шампионата.

Мексиканците доминираха още от началото на мача и откриха резултата в 26-ата минута, след като Карлос Вела бе точен от дузпа. Съдията Милорад Мажич отсъди наказателния удар заради игра с ръка на Хюн-су Джан в наказателното поле. За Карлос Вела това е 19-и гол в кариерата за националния отбор. Той е първият мексиканец след Куаотемок Бланко, който на 17 юни 2010 г бележи дузпа на световно първенство по футбол.

Единственото по-сериозно положение за Корея в началните минути бе на Хюн-Мин Сон. Той се оказа на добра позиция в 22-ата минута, но два последователни негови удара бяха блокирани от защитници на Мексико, а при третия опит стреля неточно.

Играчите на Мексико записаха 65 процента владеене на топката през първото полувреме, срещу 35 за съперника. В последните секунди Ирвинг Лосано имаше чудесен шанс да вкара и втори гол, но след удара му топката премина над вратата.

Двата отбора започнаха на високо темпо второто полувреме. В 57-ата минута Гийермо Очоа спаси шут на Сун-йън Ки, а малко по-късно Хьон-У Джо отрази с една ръка опасен удар на Андрес Гуардадо. В 66-ата минута Мексико отбеляза втори гол след страхотна контраатака. Ирвинг Лосано навлезе на скорост в половината на съперника, подаде на Хавиер Ернандес, който финтира защитник на Корея в наказателното поле и с прецизен удар направи резултата 2:0.

Хавиер Ернандес отбеляза своя четвърти гол на световни футболни финали и така се изравни с Луис Ернандес във вечната ранглиста за Мексико по този показател. В третата минута на добавеното време Корея стигна до почетно попадение чрез Хюн-Мин Сон. Той получи отличен пас от Йон Ли и се разписа с удар извън границата на наказателното поле, фиксирайки крайното 2:1 за Мексико.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени