Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия оцеля на световното след 2:1 над Швеция

Германия оцеля на световното след 2:1 над Швеция
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Германия оцеля на световното първенство по футбол в Русия, като надигра Швеция с 2:1 и победен гол 10 секунди преди края на добавените от съдията 5 минути на мача от шеста група в Сочи. Златният гол за германците вкара Тони Крос с фалцов удар. Равен резултат оставяше минимални шансове на Германия да продължи на първенството, а загуба от скандинавците директно изхвърляше тима на Йоахим Льов от мондиала.

Шведите откриха с гол на Ола Тойвонен в 32-ата минута, въпреки че германците доминираха на терена. Марио Гомес влезе на терена след подновяването на играта на мястото на Юлиан Дракслер, който изигра втори слаб мач. Германците изравниха в 48-ата минута, когато Вернер центрира отляво, а след рикошет топката достигна до Марко Ройс, който с коляно я отклони в мрежата. След това се заредиха още пропуски на германците, а в 82-ата минута съдията изгони след втори жълт картон Жером Боатенг. Въпреки, че останаха с 10 души, световните шампиони не спряха да атакуват вратата на Швеция. В 88-ата минута Гомес изпусна да вкара с глава, като излезе очи в очи с вратаря Олсен. В 92-ата минута Бранд шутира отдалеч, но топката се отби от гредата на шведите. Късметът обаче споходи германците в 95-ата минута.

Последните срещи в групата са Мексико – Швеция и Германия – Корея. В класирането води Мексико с 6 точки пред Германия и Швеция с по 3 и Корея без спечелена точка.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна