Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките ни влязоха в Лигата на нациите

Снимка: БФВ

Женският ни национален отбор ще играе във волейболната Лига на нациите догодина. Момичетата на Иван Петков се наложиха над Колумбия с 3:1 гейма, в отделните части 22:25, 25:19, 25:20, 25:23 точки, във финалния двубой на Чалъндж турнира в Лима (Перу).

В първия гейм колумбийките диктуваха играта, като взеха преднина. В ключовите моменти българките бяха по-стабилни, но не успяха да стопят разликата и Колумбия спечели частта с 25:22 точки.

Във втория гейм момичетата на Иван Петков подеха инициативата и доминираха на полето, като натрупаха разлика, която се запази до края и след 25:19 точки изравниха резултата - 1:1 гейма.

В третия гейм играта беше равностойно. Българките водеха в резултата до средата на частта, когато след серия от 3 точки колумбийките изравниха резултата. Волейболистките ни  излязоха от ситуацията и взеха отново минимална преднина, а  стабилната им игра увеличи разликата и те поведоха с 2:1 след 25:20 точки.

Четвъртата част започна добре за латиноамериканките, които взеха аванс от 4-5 точки, но националките ни стигнаха до равенство при 11:11 точки. След това играта тръгна точка за точка. В крайна сметка България спечели с 25:23 точки и 3:1 гейма и  така се завърна в световния елит.

Най-полезна за българския тим отново бе Мария Каракашева с 20 точки. Силвана Чаушева и капитанката Христина Русева добавиха 14 и 13 точки за успеха. За Колумбия над всички бе Даяна Сеговиа с 24 точки.

Пуерто Рико стигна до бронзовите медали в надпреварата, след като се наложи над състава на домакините от Перу с 3:2 гейма.

В най-комерсиалния волейболен турнир в света – Лигата на нациите България ще замени състава на Аржентина, която завърши на последното 16-о място в общото класиране през тази година.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени