Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргарита Младенова: Очаква ни изключително силен „Малък сезон” в „Сфумато”

СнимкаВ разгара на лятото, когато повечето театри спускат завеса, Театралната работилница „Сфумато“ отново ще бъде домакин на така наречения „Малък сезон“. Тазгодишното му издание започва на 25 юни и ще продължи до 5 юли с многобройни представления, изложби, концерти, дискусии, прожекции, ателиета и четения, за да даде възможност за изява на най-младите творци в театъра и в другите изкуства – професионалисти и студенти от висшите училища за изкуства.

„Малък сезон 2018” ще бъде вдъхновяван от гениалната метафора на Йордан Радичков за Ноевия ковчег, където ние всички сме длъжни да събираме и пренасяме през Времето трохите от нашия въшкав, сиромашки животец. Представяме си десет дни, наситени с артистични акции от всички изкуства, възпалени от страстта да събираш и съхраняваш уникалното в своя малък свят и да го пренасяш в контекста на голямата европейска цивилизация“, казва проф. Маргарита Младенова – ръководител на Театрална работилница „Сфумато“.

За участие в творческия фестивал на най-младите в изкуството се очаква да пристигнат и много чуждестранни гости от Италия, Германия, Литва, Гърция, Испания и Австралия.

„Малък сезон 2018“ се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на културата и е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2018 година.


Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени