Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстранената кметица на „Младост“ иска да я пуснат от ареста, защото боледува

Иванчева (вляво) и Петрова на влизане в залата на съд в София на едно от заседанията.
Снимка: БГНЕС

Заради здравословни проблеми временно отстранената от поста „кмет“ на район Младост Десислава Иванчева е поискала от Специализирания наказателен съд да я пусне от ареста. Тя и бившата зам.-кметица Биляна Петрова в момента са в затворническата болница.

Двете, както и бившият районен кмет на „Младост“ Петко Дюлгеров, са в ареста от средата на април по обвинение, че са поискали и получили подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин.

Иванчева и Петрова бяха задържани показно в центъра на София, а у тях и Дюлгеров бяха намерени общо 70 хиляди белязани евро.

Засега по-лека мярка за неотклонение е поискала само Иванчева. Тя трябваше да се гледа утре, но от спецсъда съобщиха, че тъй като Иванчева е поискала да чете новите доказателства, събрани от прокуратурата, заседанието служебно е пренасрочено за сряда следобед.

Предстои по-лека мярка да поиска и Биляна Петрова, пак заради лошо здраве, но и за да може да атакува пред административния съд уволнението си, докато е била в ареста, от и.д. кмета Румен Русев.

Междувременно Петрова и Иванчева готвят жалби до съда в Страсбург заради показното си задържане.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!