Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Драгостин Фолк Национал“ в програмата на „Варненско лято“, директно предаване

БНР Новини
Снимка: varnasummerfest

„Звукови икони от България“ е спектакълът, с който „Драгостин Фолк Национал“ под диригентството на проф. Стефан Драгостинов ще се представи на 26 юни на сцената на МФ „Варненско лято“.
Ще прозвучат композиции и от цикъла „Верски песни“ - най-новото творение на Стефан Драгостинов, основано на фолклорни песни, възхваляващи Бога.  
Хорът, създаден от Стефан Драгостинов, пристига на фестивалната сцена след успешното си представяне на 17-ия Пасхален фестивал в Москва, където е бил по покана на Валерий Гергиев.




„Драгостин Фолк Национал“ има издадени 11 компактдиска с над 700 минути музика от мащабния проект „Антология на българския музикален фолклор” – Звукови икони на България - музикалните албуми Рофинка, Саракина, Галунка, Дунавска музика, Любовна приказка, Коледна звезда, Притури се планината, Милойка, Слънчова сватба, Грозданка, Шинка. Целта на проекта е да бъдат събрани песни от различни региони на България, пресъздадени чрез авторския поглед на Стефан Драгостинов.

Слушайте директно от залата на Градската художествена галерия във Варна – концерта на ансамбъл „Драгостин Фолк Национал“ от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Начало 19 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени