Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още четири отбора ще търсят класиране за осминафиналите на Мондиал 2018 (видео)

Още четири отбора ще търсят класиране за осминафиналите на Световното първенство по футбол.
В Шеста група мачовете от 17.00 часа са Мексико - Швеция и Южна Корея - Германия. В класирането водят мексиканците с 6 точки, пред отборите на Германия и Швеция с по 3. Корейците все още нямат спечелена точка.
Тук борбата за първите две места е между Мексико, Германия и Швеция, като всеки един от тези отбори има огромни шансове да се класира за осминафиналите. 
Илия Груев, който е треньор на втородивизионния немски тим Дуисбург, изказа експертното си мнение в интервю на Христо Денев. Груев Груев сподели още каки са очакванията му за развръзката в Пета група. В звуковия файл можете да чуете какво каза той. 
В Пета група от 21.00 часа днес играят Сърбия срещу Бразилия и Швейцария срещу Коста Рика. Бразилците и швейцарците имат по 4 точки, сърбите са с 3, а костариканците все са без точка.
След вчерашните мачове за осминафиналите се класираха отборите на Франция, Дания, Хърватия и Аржентина.
В Трета група: Австралия - Перу 0:2 и Дания - Франция 0:0. Франция е на първо място в групата със 7 точки, пред Дания с 5, Перу с 3 и Австралия с 1.
В четвърта група: Хърватия - Исландия 2:1 и Нигерия - Аржентина 1:2. Тук безспорен лидер е тимът на Хърватия с три поредни победи и актив от 9 точки. До осминафиналите успя да стигне и отборът на Аржентина с 4 точки. Нигерийците са трети с 3-ти, пред исландците с 1.
Двубоят в Санкт Петербург между Нигерия и Аржентина бе чакан с огромен интерес заради слабия старт на южноамериканците в турнира. Равенство и загуба направи участието на Лионел Меси и компания в осминафиналите под сериозна въпросителна. Всички чакаха Лионел Меси да се "събуди" и да поведе отбора си и звездата на Барселона го направи. Точно когато съотборниците му имаха най-голяма нужда от него. Меси даде аванс на тима си със 100-ния гол на Световното първенство в 14-та минута, а малко след това удари греда след хубаво изпълнение на свободен удар. През второто полувреме Виктор Моузес вкара от дузпа за 1:1 след нарушение на Хавиер Масчерано в наказателното поле на Аржентина, а Маркос Рохо с гол в 86-та минута донесе успеха на тима си.
В събота на осминафиналите Аржентина ще се изправи срещу Франция в един от безспорно най-интересните сблъсъци. В същия ден ще играят и отборите на Уругвай и Португалия. Хърватия пък ще срещне Дания в неделя. Другият мач тогава е между отборите на Испания и Русия.
Отзвук от срещата Нигерия - Аржентина можете да чуете от кореспондента ни в Русия Ангел Григоров. 
Цялото футболно студио „Световното по „Хоризонт“ с Христо Денев можете да чуете в звуковия файл. 

Гледайте видео от фензоната в Москва

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени