Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна разпродажба на картини събира пари за операция на момиче в инвалидна количка

Снимка: БНР

Галерия „Финес“, арттерапевтът Юлия Банкова и 13-годишната Кристина Недялкова, която е с диагноза „спина бифида“, си подават ръце, за да може Кристина да си стъпи на краката. В галерията се организира благотворителна разпродажба на картини, дарени от Банкова. Целта е да бъдат събрани средства за поредица от операции, след които Криси да може да стъпва поне донякъде стабилно на земята, когато е с патерици, и да се придвижва по този начин, защото заради седенето в количката започват да се увреждат другите ѝ органи.
 

Мариела Табакова от галерията сподели за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“, че борбата с малформацията на гръбначния стълб е започнала още на втория ден след раждането ѝ, а операциите вече са няколко.

Криси е едно усмихнато 13-годишно момиченце, което толкова стоически се бори с живота от деня на своето раждане, и е усмихнато, с вяра в доброто и грейнали очички, че човек си казва „Ей, Богу, едно дете може да ни научи на сила“.

Родителите на Кристина са любители планинари от години и тя също се катери по планините. Стигнала е до Седемте рилски езера и до Мусала.

Интервюто на Веселина Миланова с Мариела Табакова можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна