Eмисия новини
от 21.00 часа

ГЕРБ ще внесе спешна промяна в Закона за интеграция на хората с увреждания

Снимка: БГНЕС


Парламентарната група на ГЕРБ ще внесе спешна промяна в Закона за интеграция на хората с увреждания за решаване на проблема с интеграционните добавки. Това стана ясно на заседание на парламентарната социална комисия. Това се налага заради решение на Върховния административен съд за отмяна на разпоредби от правилника за прилагане на закона. Отменените разпоредби предвиждат размерът на тези добавки да бъде процент от гарантирания минимален доход.

Социалният министър Бисер Петков беше изслушан на заседанието на комисията. Той обясни, в какво ще се състои предлаганата законодателна промяна:

"За да не се допусне прекъсване на изплащането на итеграционни добавки, което би породило сериозно социално напрежение, тези текстове в правилника за прилагането на Закона, които съдът е отменил като незаконосъобразни, т.е. противоречащи на Закона, да бъдат уредени по приблизително сходен начин в Закона за интеграция на хората с увреждания, за да може да се осигури непрекъснатостта на изплащането на интеграционните добавки".

Още по темата чуйте в звуковия файл. 

Още от