Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йордан Апостолов: НФСБ ще направи всичко възможно да поправи законопроекта за горивата

Снимка: Наталия Ганчовска

НФСБ ще направи всичко възможно да поправим, доколкото е възможно, приетия на първо четене законопроект за горивата, но ще трябва да имаме и подкрепата от всички групи. Това заяви в предаването „Нещо повече“ депутатът от Обединени патриоти Йордан Апостолов, който имаше лична среща с протестиращите малки търговци на горива. Работата в комисията следващата седмица ще бъде много тежка, прогнозира той.

„Проблемът произтича от това, че действително липсва законодателство в тази насока. Следва да има закон, който да урежда взаимоотношенията между всички по веригата, които предлагат, разпространяват, произвеждат продукти от нефт. За съжаление, законът е недоизмислен, недоизпипан. Работната група, която го е правила в Министерството на икономиката, и към този момент подава разнопосочни сигнали. Самите наши колеги вече се объркват. Не може една работна група, заседавала няколко месеца с представители на различни ведомства и министерства, да излъчи едно ясно послание във вид на протоколно решение, а в същия момент, когато тръгна да се гледа законът по същество, да се получават такива разнопосочни сигнали от самите участващи в групата, даже не разнопосочни, а пълно отрицание на това, което е гледано в групата. Имам предвид институционалните представители“, коментира Апостолов.

Според него браншът е единен, но той много късно се е организирал да направи асоциация, с която да защитава своите интереси. По думите му в някаква част исканията на бранша са основателни, но вече е пропуснат срокът за вкарване на предложения за промени.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна