Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Стандарт цитира думите на премиера Бойко Борисов на заседанието на Европейския съвет в Брюксел, посветено на темата с миграцията, че цяла Европа ни дава за пример с охраната на границите.
Два модела на здравно осигуряване ще представи здравният министър Кирил Ананиев до 30 септември, пише 24 часа. В Народното събрание Ананиев горещо призова всички заинтересовани страни да се включат в избора на варианта, който наистина ще работи, а не след като е влязъл в сила, да започнат дебатите.
290 безработни, които са харчили повече от 50 бона на година, попаднаха на мушката на данъчните. Инспекторите на НАП започват проверки откъде са парите им. Общото между проверяваните е, че са плащали минимални осигуровки, но не са подавали данъчна декларация за доходите, обяснява Стандарт
Държавата ще дава пари на бедните, за да ремонтират жилищата си. За останалите ще има нисколихвени кредити. Това предвижда Националната жилищна стратегия до 2030 година, изработена от Министерството на регионалното развитие, съобщава 24 часа
Благодарение на решението на ЮНЕСКО вече могат да бъдат коригирани грубите греши в концесионния договор между държавата и концесионера на ски зона Банско, пише Труд, като цитира изявление на вицепремиера Валери Симеонов. Заради неточностите зелените манипулират, че концесионерът ползва по-голяма площ от разрешената. 
Нов пътнически терминал ще бъде изграден на Летище София до 10 години, това става ясно от думите на министъра на транспорта Ивайло Московски на последното заседание на кабинета, информира Труд. Изграждането на нов терминал е едно от условията, които ще се поставят на кандидатите за концесионер на летището, посочва изданието. 
Десетки нашенци закъсаха с колите си на Халкидики след потопа, който се изля в южната ни съседка. Автомобилите са съвременни с много електроника и затова не могат да се приберат на собствен ход, посочва Телеграф, като цитира Пътната полиция. Службата вече е превозила у нас блокирани българи. 
Концесионери ползват спасителите за момчета за всичко, за да пестят пари. Вместо да следят за удавници, на някои плажове карат спасителите да продават билетчета за водни колела и другите атракциони, а рано сутрин и след работно време ги ангажират с чадърите на плажа, отбелязва  Монитор

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна