Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Руски войски, бойни самолети и хеликоптери са изтеглени от бойното поле в Сирия през последните няколко седмици, в ход, който както Москва твърди, е началото на края на участието на страната в разкъсаната от войната нация, пише американското издание Вашингтон таймс. Изданието твърди също, че руски военен кораб, който е бил базиран в Средиземно море, като част от военната мисия на Москва в Сирия, също така е на път за руската военноморска база на Севастопол.
Избягалият от Съединените щати бивш служител на Националната агенция за сигурност Едуард Сноудън, който живее в Русия, описа недвусмислено руското правителство като "корумпирано", пише британският вестник Гардиън. Неговите коментари означават, че срещата на върха между САЩ и Русия в Хелзинки на 16 юли е потенциално опасна за него, ако Доналд Тръмп поиска от Владимир Путин да го предаде, посочва изданието. 
Великобритания е унищожила доказателства в случая със Скрипал и е получила политически ползи от инцидента, заяви руският външен министър Сергей Лавтров, цитиран от британския Индипендънт. Лавров каза, че правителството в Лондон "грубо манипулира" Организацията за забрана на химическите оръжия, като предизвика промяна в правилата за работата й. 
Американският президент Доналд Тръмп е предложил на Еманюел Макрон Франция да напусне ЕС, пише Вашингтон пост. Според официални представители по време на частна среща в Белия дом в края на април Тръмп, обсъждайки търговията с френския президент, в един момент го попитал: "Защо не напуснеш ЕС?" и е казал, че ако Франция излезе от общността, той ще му предложи двустранна търговска сделка с по-добри условия от тези с ЕС.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна