Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затворник избяга от парижки затвор с помощта на хеликоптер

| обновено на 01.07.18 в 18:40
През 2013 г. Фаид използва динамит, за да избяга
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Цял ден френската полиция е по следите на известен рецидивист, успял да избяга с хеликоптер от затвор край Париж. Полицията около френската столица е на крак, но губи следите на мултирецидивиста Редоан Фаид, избягал сутринта от затвора в Рео, на югоизток от Париж.

Сценарият е достоен за полицейски филм: малко преди обед хеликоптер се приземява в официалния двор, недостъпен за затворници и без защитна мрежа. Надзирателите се разбягват при вида на тримата тежковъоръжени мъже, които измъкват рецидивиста само за няколко минути. Изоставеният димящ хеликоптер е бил открит по-късно в района на летище "Льо Бурже", според радио "Франс енфо" пилотът е бил взет за заложник. Беглецът е продължил с черен автомобил, а после с бяла камионетка.

Редоан Фаид излежавал 25-годишна присъда след последния си обир, струвал живота на полицайка. Той вече е успял да избяга преди пет години, укривайки се шест седмици от полицията. Сред заподозрените за съучастие е братът на престъпника, дошъл на свиждане точно по време на бягството. Инцидентът повдигна полемиката около охраната в наскоро открития затвор в Рео.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени