Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сън в лятна нощ" - премиера на Надя Асенова в Търговищкия театър

Снимка: http://dramatheatretargovishte.com

„Сън в лятна нощ” на Уилям Шекспир поставя на сцената на Търговищкия театър режисьорът Надя Асенова. Премиерата е на 6 юли. А Надя Асенова е известна на публиката в цялата страна и с няколко други много успешни проекти: „Аладин”, и „Грозното пате” с участието на Поли Генова, „Deteктив” с Дони и Иван Радоев, „Тайната на един Дон Жуан” с Албена Павлова и Михаил Билалов.


Едно от любопитните решения, на които залага новият й спектакъл, е умелото съчетание на сериозната драматургия с елементи от цирка и съвременните пърформанси:

По принцип Шекспир е толкова благодатен автор, че платформата, която той ни дава като драматургия, позволява всякакви решения и неведнъж режисьори са пробвали различни похвати. Аз например отдавна имам идея за цял спекаткъл, разположен в цирк. В случая ние няма да заложим на съвсем циркови, а по-скоро на атракционни номера.

Актьорският състав, който ще пресъздаде образите в Шекспировата комедия, включва Любомир Фърков, Камен Иванов, Божидар Попчев, Славяна Любомирова, Ивана Стоянова, Сияна Янева, Атанас Махнев и Лъчезар Андреев.

И поглед зад кулисите на спектакъла„Сън в лятна нощ” е една от най-прочутите комедии на Шекспир, за която се смята, че е написана между 1590 и 1596 година. Сюжетът представя приключенията на четирима влюбени младежи от Атина, които са контролирани и манипулирани от феи, населяващи горите, където са поместени повечето събития.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени