Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лукаку се завръща срещу Япония, Азар иска финал за Белгия

Авторът на 4 гола на Мондиала Лукаку се завръща
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водещият голмайстор на Белгия Ромелу Лукаку ще се завърне в титулярния състав на своя отбор за днешния осминафинален сблъсък с Япония в Ростов на Дон от Световното първенство в Русия. Срещата е от 21 часа.

Нападателят на „Манчестър Юнайтед“ пропусна победата с 1:0 над Англия в груповата фаза, но ще бъде на линия за двубоя с азиатския тим. В последните дни той имаше проблеми с глезена, но вече е напълно възстановен и тази вечер ще поведе атаката на белгийците.

За последно двата тима играха помежду си в контрола през ноември 2017-а, като Белгия спечели с 1:0 след гол именно на Лукаку. 

Атакуващият полузащитник на „червените дяволи“ Еден Азар изрази мнение, че отпадането на Лионел Меси и Кристиано Роналдо може да стане стимул за много футболисти да покажат най-добрите си качества в останалите мачове от Мондиала.

"Меси и Роналдо вече ги няма на Световното, така че дойде време други да блестят. Аз лично искам да постигна успехи в четвъртфиналите, полуфиналите и дори на финала. Разбира се, не съм сам, на Световното има множество силни играчи. Аз станах по-добър, в сравнение с преди две и четири години. Прибавих опит, а това е един от най-важните фактори в мачовете от плейофите. С млад отбор по-трудно се постигат успехи, но сега всички сме между 25 и 30 години", заяви Азар.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени