Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес се играят последните два осминафинала на Мондиал 2018

Светът изживя поредната страхотна футболна вечер с Мондиал 2018.

Осминафинали от световното първенство по футбол в Русия:

Футболната среща Белгия – Япония, завърши с резултат 3:2 за европейския отбор. Японците поведоха с 2:0 след голове на Харагуши и Инуй, а белгийците обърнаха резултата чрез Вертонген, Фелайни и Шадли в последните 20 минути.

В другата среща Бразилия – Мексико, Бразилия надигра съперника си и мачът завърши при резултат 2:0 с попадения на Неймар и Фирмино.

В третия четвъртфинал съперници са: Бразилия и Белгия.

Днес предстоят последните два осминафинала, които също се очаква да бъдат много интересни и завързани.От 17.00 часа в Санкт Петербург играят Швеция – Швейцария, а от 21.00 часа в Москва - Колумбия – Англия.

И класиране при голмайсторите след 18-ия ден на световното първенство по футбол в Русия:

5 гола: Хари Кейн (Англия)

4 гола: Ромелу Лукаку (Белгия) и Кристиано Роналдо (Португалия)

3 гола: Диего Коща (Испания), Артьом Дзюба (Русия), Денис Черишев (Русия), Единсон Кавани (Уругвай), Килиан Мбапе (Франция).

С гола на Неймар за 1:0 срещу Мексико Бразилия излезе еднолично начело по отбелязани попадения в историята на световните първенства по футбол. Петкратните световни шампиони имат 227 попадения на Мондиали, като това е с едно повече от втория в листата тим Германия, който има 226 гола. На трето място по попадения за всички времена е Аржентина със 137 гола.

Нападателят на Уругвай Единсон Кавани остава под въпрос за четвъртфиналния мач от световното първенство срещу Франция. Кавани, който вкара два гола за победата над Португалия с 2:1 на осминафиналите, премина днес преглед, който показа, че травмата не е тежка и няма скъсване на мускул, а само оток на прасеца. 

Във футболното студио "Световното по "Хоризонт" можете да чуете мнението на бившия национал от недалечното минало Бойко Величков, за уникалния обрат, който сътвориха белгийците за успеха с 3:2 над японците. Кореспондентът ни в Москва Ангел Григоров, който изгледа снощи мача Белгия - Япония във фензоната, в компанията на запалянковците от двете страни, улови радостта на едни и мъката на други. За очакванията и прогнозите да днешния мач Колумбия Англия можете да чуете от кореспондента ни в Лондон  – Веселин Паунов.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени