Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камелия Тодорова: Човек трябва да остава винаги с мисълта за хубавите неща в живота

„Красив спомен” е заглавието на най-новата песен на Камелия Тодорова. Музиката и текстът са на Рейчъл Роу, аранжиментът е на Рейчъл Роу  и Страхил Велчев.  Аз разказах един спомен на моята дъщеря. И тъй като това са спомени, които доста се повтарят в зависимост каква среща си имал, решихме да е красив спомен, тъй като човек трябва да остава с мисълта за хубавите неща в живота, а не за тъжните и лошите. - разказва Камелия Тодорова.

Двете са творчески тандем от доста време. Рейчъл е написала много песни, които Камелия Тодорова записва. Общо взето аз винаги давам темата. Обрисувам ситуацията и тя я написва. Има дар слово, а на мен ми е много по-лесно да говоря на момента, отколкото да пиша текстове, и с музиката е така. Рядко сядам да напиша някоя песен. - допълва Камелия Тодорова.

Песни като „Прошепнати мечти”, Да е влюбен този свят”, „Стая на релси” от 80-те години до ден днешен си остават емблематични за нейното творчество. Като, че ли хората не слушат толкова това, което правим след това в творчеството си, колкото това, което е в началото на техния пробив. Така е и с  моите песни. Те са емблематични и не се забравят. Предават се през поколение, което мен ме радва и мога спокойна да кажа, че те са евъргрийни. - споделя певицата.

Камелия Тодорова е и преподавател по поп и джаз пеене. За предизвикателствата и трудностите в професията, тя подели: „Най-щастливият момент за един педагог е да срещне амбициозни, трудолюбиви хора, които са готови да работят” (...) Тази професия е свързана с психика, физика и талант. Ако не се работи върху физическите усещания не можеш да контролираш и психическото състояние. А то влияе на гласа и на поведението на един артист. Така, че всичко е свързано”.

Още за това как се възпитава музикален вкус, за срещите с публиката и красивите спомени на Камелия Тодорова, може да чуете в прикачения файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна