Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двубоят за Суперкупата пряко по „Хоризонт“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Със срещата за Суперкупата днес започва новият футболен сезон в България. От 20:30 часа на стадион “Трейс Арена” в Стара Загора се срещат шампионът  „Лудогорец“ и носителят на Купата „Славия“. Двубоят ще бъде предаван пряко по програма „Хоризонт“ на БНР.

Срещата днес ще е официален дебют начело на „Лудогорец“ за бразилския наставник Пауло Аутуори. Срещу себе си той ще има сърбина Златомир Загорчич. Това ще е първият случай, в който и двата отбора в мача за Суперкупата са водени от чужденци.

Аутуори най-вероятно ще заложи само на един българин сред титулярите - капитана Светослав Дяков. На вратата ще е Ренан, а в отсъствието на новото попълнение Драгуш Григоре, който е контузен, партньор на Козмин Моци в центъра на защитата ще е Рафаел Форстър. До Дяков в средата на терена ще играе Густаво Кампаняро, а Вандерсон, Марселиньо и Върджил Мисиджан ще действат зад голмайстора Клаудиу Кешерю.

“Орлите” ще са без контузения Анисе Абел и полския национал Яцек Гуралски, който получи почивка след участието си на Мондиал 2018.

„Славия“ няма кадрови проблеми и Загорчич се надява тимът му да покаже характер срещу класен съперник,  подобно на финала за Купата на България срещу „Левски“.

Ветеранът Георги Петков този път ще е резерва, а на вратата ще бъде Антонис Стериакис, чийто трансфер в „Олимпиакос“ пропадна по вина на гръцкия клуб.. Привлеченият от „Локомотив“  (Пловдив) Димитър Велковски ще е ляв бек, а друго ново попълнение - Милен Гамаков, почти сигурно няма да може да играе, защото жълтата му карта още не е пристигнала от Полша. Атаката на “белите” ще води Милчо Ангелов, подкрепян от Галин Иванов, Момчил Цветанов и Цветелин Чунчуков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна