Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокат от България е обиколил около 120 страни за 18 години

Дилян Манчев
Снимка: Иван Русланов

За 18 години адвокат Дилян Манчев е обиколил около 120 страни. За предаването „Хоризонт за вас“ той сподели:

„Когато човек харесва нещо, той си го поставя като свой приоритет. За мен пътуването не е просто хоби, а е и място, с което аз осъществявам всички останали свои желания. На всяко място, на което пристигна, аз имам възможността да опитам от местната кухня, да посетя някакви местни представления, събития, изложби…“.

Рекорд по пътешествия е невъзможно да бъде поставен, каза Манчев, който предпочита по-екзотичните дестинации:

“Понякога дестинациите, които подбирам, стават и случайно. Противно на това, което хората си мислят - че пътуването отнема страшно много организация, страшно много финанси и т.н., това изобщо не е … Въобще не трябва да си богат“. Той сподели, че явлението млади хора да обикалят света само с раница на гърба си е популярно в целия свят. Единствената разлика между бедния и богатия пътешественик е, че единият спи в хостел, а другия – в петзвезден хотел.

Манчев се гордее, че е посетил Бутан, където е вечерял с министъра на туризма, който го поканил, тъй като бил първият българин, посетил страната през съответната година и се надявал Манчев да съдейства повече наши сънародници да посетят екзотичната страна.

Бил е и в Северна Корея - едно от местата, където го е било страх, тъй като много действия, смятани за обичайни у нас, се наказват със затвор, а мобилните телефони и интернет не работят.

За всяко пътуване винаги и задължително има подготовка, издаде Манчев, който чете пътеводители и проучва страната, която ще посети. Обикновено той посещава и съседните страни в рамките на едно пътуване.

„Живеем в една много добра държава на фона на много други държави, включително и развити“, коментира той.

Любопитна подробност, разказана от пътешественика, е, че полицията в Индия не разговаря с хората, а директно ги бие.

Манчев препоръча на хората да посетят полския град Краков заради историческото наследство и относителната близост и ниска цена.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна