Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Липса на родителска грижа е главната причина за смъртта на 8-годишното момиченце, което беше открито в Луда Яна

Продължава издирването на по-малката сестричка на удавеното момиченце

| обновено на 09.07.18 в 18:32
Снимка: БГНЕС

Липса на родителска грижа е главната причина за смъртта на 8-годишното момиченце, което беше открито в коритото на река Луда Яна вчера. От прокуратурата са категорични, че става дума за удавяне.

Проверка на БНР установи, че майката редовно е оставяла децата сами вкъщи, за да ходи на работа. Така едно 11-годишно момиче е трябвало да се грижи за други четири, като най-малките от тях са на 3 години и на година и половина. От "Закрила на детето" днес прецениха, че няма основание останалите три деца да бъдат отнети от семейството заради липса на родителски грижи. Предстоят допълнителни проверки. Близки на удавените момичета обвиниха Общината, че не е обезопасила саморъчно направен мост - бетонна греда, в края на града, от която се предполага, че децата са паднали в реката. От полицията са категорични, че няма свидетели за това.     

Продължава издирването на по-малката сестричка на удавеното момиченце. В издирването участват 16 екипа, както и доброволци.

До късно снощи продължи издирването на детето, като бе претърсен целият район по течението на реката.

„Водата не е много, но е бърза. Ние се опитваме да направим всичко възможно и да търсим някъде по течението на реката, защото нашето предположение е, че може и то да е в реката. Отново ще проверяваме всички участъци до Марица“, каза директорът на пожарната в Пазарджик комисар Иван Панайотов.

От тази сутрин в издирвателните работи участват 16 екипа и доброволци. Периметърът на обхвата е максимално разширен, каза говорителят Мирослав Стоянов.

„От района на Панагюрище, по посока през селата Бъта, до село Попинци. Ако се наложи и след това, но се надяваме да открием детето в рамките на деня“.

Предполага се, че децата са паднали от необезопасен мост в края на града. Обвинението на семейството е, че, ако съоръжението е било обезопасено, е можела да се избегне трагедията.

„Този мост никога не е бил мост, който трябва да бъде там и да служи за преминаване. По този мост някога минаваха кози. То е две бетонни греди, панели от преди 30 години и никъде не се води като мостово съоръжение. Нямам ангажименти. Това са хора само с претенции. Като имат обвинения, да си ги предявят в съда“, каза кметът на Панагюрище Никола Белишки.

Случаят се разследва от окръжната прокуратура.

За още едно удавено дете съобщи пазарджишката полиция. 5-годишно момче от село Исперихово изчезнало на 4-и юли, след като било оставено без надзор. Тялото му е открито два дни по-късно на територията на област Пловдив.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна