Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва изплащането на пенсиите на възрастните хора в Световрачене, след въоръжения грабеж в пощата

| обновено на 10.07.18 в 05:10
Снимка: Николай Христов, БНР

От днес до 20 юли ще бъдат изплащани пенсиите на възрастните хора в село Световрачене, където вчера маскирани мъже нахлуха в пощенския клон в селото. Те са успели да ограбят между 2000 и 3000 лева. Обирът е станал в момент, когато в района е имало възрастни хора, които са чакали да получат пенсиите си. Нападателите са били с маски и въоръжени, твърдят източници от МВР. 

„Три лица с маски. Единият с бухалка, другият с кози крак, третият с пистолет, влизат и отнемат около 3 хиляди лева от току-що заредените пари за раздаване на пенсиите“, каза Иван Каназирски – началник на Второ РПУ в София. 

Маскираните са влезли през задния вход и пред очите на чакащите пенсионери са нападнали двете касиерки и са взели част от парите за изплащане на пенсиите им.

Жена, която е станала очевидец, разказа, че касиерката е изпищяла, а след това мъж с маска на лицето е започнал да я дърпа и удря.

„Извиках всички мъже, притичаха, разбиха стъклото, но вратата беше заключена и той избяга от другата страна. Доколкото разбрах, само две пачки са взели. Тя беше извадила да плаща на първата жена. Към 9.00 часа дойдоха парите… колко беше, не мога да ви кажа“, разказа жена пред репортера на „Хоризонт“. 

Интересна подробност е, че пощата в Световрачене се намира в сградата на Общината. 

След обира мъжете са избягали в посока Негован с малка бяла кола с врачанска регистрация. 

Полицията издирва извършителите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна