Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Димитров: Целта ни е Олимпиадата в Токио

Снимка: БФ Скокове на батут

„Не мога да скрия, че сме щастливи, че нашето младо поколение вече настъпва и при мъжете. Направихме много силно впечатление на световния елит. Това радва спортисти, треньори и разбира се федерацията“, така президентът на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров коментира доброто представяне на състезатели на световната купа по скокове на батут (Швейцария).

В Ароза  българите спечелиха  два медала в синхронните скокове. Тандемът Мариян Михалев /Ивелин Йорданов успя да се пребори с жестоката конкуренция и стигна до бронзовото отличие. Същото сториха и сестрите Мариела и Христина Пеневи в женските синхронни.

При мъжете можеше да се класираме по-напред, при жените не толкова. Конкуренцията е силна. Най-важното е, че спортистите ни са на по 18 години и имат още доста време да се състезават. Следващата година имаме 6 квалификации за олимпийските игри. Надявам се да постигнем по-сериозни резултати. Нашата идея и нашата цел са олимпийските игри в Токио. Догодина искаме да направим всичко възможно за да направим пробив, въпреки че за Игрите се класират само по 16 мъже и 16 жени.“, допълни Димитров.

Националните ни отбори започват подготовка за световното първенство в Санкт Петербург на 23 юли. Всеки месец те ще имат по 15 дни лагери, който ще се провеждат в Стара Загора, Габрово и Русе. Съставът за шампионата на планетата ще стане ясен до септември, а в него ще влизат 16 или 18 спортисти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна