Дамска акапелна формация гостува в България по покана на Клуба на завършилите "Йейл"

Снимка: БНР

Дамската акапелна формация "Приумица и ритъм" /Whim `n Rhythm/ от САЩ кани всички на концерт на 10 юли от 19.30 часа в "Сити Марк арт център". Концертът е кулминацията от първото гостуване на групата у нас – от 7 до 11 юли, по покана на Клуба на българите, завършили университета "Йейл" (Yale Club of Bulgaria), съобщават инициаторите. 

Посетителите на концертите ще се насладят на стилово разнообразие от джаз, спиричуъл, фолклорни, барбършоп и поп обработки, както и на традиционни американски колежански песни.

Whim `n Rhythm – една от акапелните формации на "Йейл", се формира чрез  подбор всяка година на 14 студентки-вокалистки от завършващия випуск на колежа на престижния университет (Кънектикът, САЩ). Ансамбълът е създаден през 1981 г. по модела (и като конкуренция) на мъжкия ансамбъл Whiffenpoofs – първия колежански акапелен състав както за "Йейл", така и за Америка.

Участничките в хора са Габриела Бортър, Сара Хаус Холдър и Ейлаф Елмилейк.

В интервю за предаването Преди всички" на програма "Хоризонт" Александър Терпис Лиалиос, който е част от Клуба на българите, завършили университета "Йейл", разказа:

"Те отиват всяка година в различни държави. Понякога отиват в държави, в които вече са били, понякога отиват в нови държави. Винаги се опитват да намерят нови дестинации за своите пътувания. Досега не са били в балканска държава и от всички балкански страни са избрали именно България".

Цялото интервю с Александър Терпис Лиалиос, Габриела Бортър, Сара Хаус Холдър и Ейлаф Елмилейк можете да чуете от звуковия файл.

Още от категорията

Linkin Park Tribute band - още една стъпка по-близо до нас

Любимците на милиони хора по целия свят Linkin Park вдъхновяват отново феновете си в лицето на българската група Linkin Park Tribute band . Бандата е сформирана на 11 юли 2017 година в София. В момента нейни  членове са Тодор Първанов - вокал, Александър Калпакчиев - китара,  Даниел Борисов - китара, Здравко Петров - барабани, Димитър Стефанов -..

публикувано на 18.07.18 в 16:12
Аюуне Суле

Извънреден втори концерт на Аюуне Суле във Второ студио на БНР на 19 юли, четвъртък, организира радиофестивалът „Аларма Пънк Джаз“

Извънреден втори концерт ще изнесе Аюуне Суле на 19 юли, четвъртък, отново от 21. 00 ч. и отново във Второ студио на БНР. Радиофестивалът  на БНР обяви датата след изчерпването на билетите за днешното излизане на сцената на музикалния шаман от Гана.  С двата концерта в София започва балканското турне на прото-блусмена и..

публикувано на 18.07.18 в 14:32

Шер ще издаде албум с кавъри на песни на АББА

Американската звезда на поп музиката Шер, която участва в продължението на филма мюзикъл "Мама миа!", посветен на АББА, оповести, че ще издаде албум с кавъри на песни на легендарната шведска група, предаде Франс прес. В интервю за телевизия Ен Би Си 72-годишната певица и актриса поясни по повод промоцията на филма "Mama Mia! Here We Go Again", че е била..

публикувано на 18.07.18 в 12:55

Аюуне Суле гостува на „Артефир”

Музикалният шаман, прото-блусмен и сингър-сонграйтър Аюуне Суле от Кумаси, Гана, когото гледахме преди година с групата на Кинг Аишоба на фестивала „АфроВизия“, организиран от „Аларма Пънк Джаз“, се завръща в София със соловата си програма. Концертът е на 18 юли от 21 часа във Второ студио на БНР, отново по покана на „Аларма Пънк Джаз“. Така ще честваме..

публикувано на 17.07.18 в 17:20
Анди Гарсия и Шер на премиерата на филма.

Кинолегенди рамо до рамо в "Мамма миа - отново заедно"

Знаменитости се събраха в Лондон за световната премиера на продължението на комедийния мюзикъл "Мамма миа" - "Мамма миа - отново заедно". Сред звездните гости се открояваха  актьорите в главните роли, сред които носителката на "Оскар" Мерил Стрийп, Пиърс Броснън и Колин Фърт. Действието във филма следва сюжетната линия на първия филм отпреди 10..

публикувано на 17.07.18 в 17:12
Калуди Калудов

Калуди Калудов - апостолът на красивото пеене

Тази седмица в „Кой кой е…“  ви срещнахме с един от най-обичаните наши оперни певци и тенори, постигнал световна кариера – Калуди Калудов.   Роден е на 15 март 1953 г. в село Любен Каравелово, Варненско. През 1978 г. завършва оперно пеене в Държавната музикална академия – София в класа на доц. Лиляна Жабленска и продължава да се развива като..

публикувано на 17.07.18 в 14:56
Лени Стърн

Лени Стърн

Истинското име на китаристката Лени Стърн е Магдалена Тора. Родена е в Мюнхен, през 1977 година. Напуска Германия и заминава в САЩ, следва в Бостън и получава образование в университета Бъркли, специалност „Филмова музика“. По-късно сформира група с китариста Бил Фризел (Bill Frisell) и барабаниста Пол Моушън (Paul Motian), а след време Магдалена става..

публикувано на 17.07.18 в 08:50