Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НАП - Бургас установили укрити обороти за близо 15 млн. лева от търговия в интернет

Снимка: БГНЕС

Инспекторите на Националната агенция за приходите (НАП) в Бургас са установили укрити обороти за близо 15 милиона лева от фирми и лица, извършващи електронна търговия. 54 са проверените физически и юридически лица. Те дължат на хазната данъци в размер на 1,4 милиона лева.

Извършени са проверки на фирми и хора, които продават по интернет дрехи, обувки и уреди за домашна употреба. Милиарди са оборотите, които те правят, каза говорителят на приходната агенция в Бургас Христо Узунов:

"Ние наблюдаваме например как се организира дейността на един електронен магазин. Ние наблюдаваме и регистрираме уеб сайтовете. Наблюдаваме как точно се извършва, защото понякога се установява, че имаш един апартамент, в който има много стоки, които се продават по интернет, и това става не в сивия сектор, а това става направо в черния сектор. Тук говорим за търговия в някакъв момент, когато се извършва без банкови разплащания".

Насочваме сериозен ресурс към контрола на електронната търговия, която е най-динамично развиващият се сектор през последните години, каза още Узунов. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна