Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Споделете музиката" в парка "Врана" - богата палитра от стилове и изпълнители

От 11 до 15 юли Софийската филхармония и Столичната община превръщат зеления парк на Двореца "Врана" в сцена за любителите на класическото изкуство. Цикълът от концерти "Споделете музиката" ще предложи различно музикално преживяване всяка вечер.

Кремена Николова от Софийската филхармония посочи, че началото ще бъде поставено с откриването на фотоизложба, която ще представи акценти от 90-годишната история на първия ни оркестър. Голямото откриване е с концерт с музика от филмите за Джеймс Бонд.

На 12 юли "Кварто квартет" ще представи концерта "Мисия Врана" с цяла палитра от различни произведения - от Чайковски и Шостакович, през филмова музика, екзотични мелодии от Индия и Пакистан, а така също и българска народна музика и поп музика.

Ден по-късно "Споделете музиката" е посветено на децата. От 17.00 часа ще бъде организирано ателие "Какво работи диригентът?" Вечерният концерт е с музика за деца и тийнейджъри и се казва "Пълнолуние".

На 14 юли ще се представят вокалните формации на Софийската филхармония с интересен паралел между някои от най-популярните мюзикъли и традиционни български фолклорни произведения.

Закриването на фестивала е на 15 юли от 20.00 часа с гост-солист, а в програмата са произведения от Менделсон, Чайковски и концерт за китара и оркестър от Родриго.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени