Всички свинеферми в Добричко са проверени от Областната дирекция по безопасност на храните

Снимка: wikipedia.org

Всички свинеферми в област Добрич са били проверени от специалистите на Областната дирекция по безопасност на храните. 37 проби на отстреляни диви свине са изпратени в София, нито една от тях не е положителна за заболяването африканска чума по свинете. Това стана ясно днес на извънредно заседание на Епизоотичната комисия в област Добрич, във връзка с огнищата на болестта и в Констанца, само на 50 км от сухопътната ни граница с Румъния.

По време на проверките са издадени предписания, както и три акта за неспазване на биосигурността в обектите, докладва д-р Каменов от Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич и допълни, че се правят повторни обходи за проследяване на констатираните нередности. 

От Дирекцията са предоставили фризери на граничните пунктове с Румъния Дуранкулак и Кардам, в които да се съхраняват конфискуваните храни и продукти със свинско месо. Областният управител на Добрич Красимир Кирилов информира, че по границата от Дуранкулак до Силистра ще бъде изграден електронен пастир, с цел недопускане на навлизане на диви свине от Румъния на българска територия.

Още от категорията

За десета поредна година Райфайзенбанк организира благотворителната инициатива "Избери, за да помогнеш"

Досега кампанията е подпомогнала 233 социални, образователни и екологични каузи в цялата страна с над 2 700 000 лв. Приоритет в тазгодишната инициатива ще бъдат проекти с акцент върху наболелите проблеми на обществото, съобщи координаторът на кампанията Руслана Щилянова: " Здравеопазване - майчино и детско здраве, превенция на хроничните..

публикувано на 14.11.18 в 23:37

Протестиращи отново блокираха пътен възел "Даскалово"

Магистралите „Люлин“ и „Струма“ отново бяха блокирани при пътния възел „Даскалово“ . Трета поредна вечер там се събраха перничани, недоволни от стандарта на живот. Стотици хора искаха за поредна вечер оставката на правителството. Подстъпите към пътния възел се "атакуваха" от различни страни, така че той да бъде запушен във всички посоки. Днешният..

обновено на 14.11.18 в 23:30

Мъж от Бяла беше признат за виновен за смъртта на младеж, починал след сбиване миналото лято

Окръжният съд в Русе призна за виновен за смъртта на 18-годишния Алекс Ангелов от Бяла 33-годишния му съгражданин Валентин Маринов. Трагичният инцидент се разигра на 8 юли миналата година, когато пред дискотека в Бяла при спречкване между две компании Алекс пада, удря главата си и в последствие умира в болницата. Тази сутрин пред съдебната палата в..

публикувано на 14.11.18 в 22:37

Съдът оправда обвиняемите за смъртта на две жени при срутването на сграда на улица "Алабин" в София

И четиримата обвиняеми по делото за непредумишлено убийство на две млади жени при срутването на сграда на улица "Алабин" в центъра на столицата бяха оправдани днес от Софийския градски съд 12 години след трагичния инцидент. Деница Ченишева и Петрина Христова загинаха на 19 септември 2006 г., когато 5-етажната сграда се срути и премаза автомобила им...

публикувано на 14.11.18 в 22:31
Протест пред Министерски съвет

Недоволството пред Министерския съвет продължава

За 24-та поредна вечер майки на деца с увреждания и подкрепящи ги граждани излязоха на протест пред Министерския съвет с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Тази вечер майките организираха и автошествие в столицата. След като в продължение на половин час протестиращите скандираха "Оставка, затвор, Валери е позор!" пред Министерския съвет,..

обновено на 14.11.18 в 21:07

С. Славчев: МИР е партията на новото поколение в българската политика

Политическа партия МИР няма да бъде една от многото, заяви в интервю за предаването ни "Нещо повече" Симеон Славчев, учредител и инициатор най-новата партия у нас - МИР (Морал, инициативност, родолюбие). "Това са предимно млади хора със своята експертиза и със своето добро образование, които са подготвени, тъй като по-голямата част имат  и..

публикувано на 14.11.18 в 19:13

"Овладей пътя!" ни прави майстори зад волана в зимни условия

Започва кампанията "Овладей пътя", по време на която ще се проведе безплатно теоретично и практическо обучение по безопасно шофиране в зимни условия. Кампанията цели реално да подготви шофьорите за предстоящия зимен сезон, което да повлияе положително на поведението им на пътя, така че да се създаде една по-безопасна среда за всички участници..

публикувано на 14.11.18 в 18:35