Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Федерер след отпадането на "Уимбълдън": Играх на средно ниво

Роджър Федерер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Играх на средно ниво и опитах да спечеля, но не успях". Това призна след загубата си на четвъртфинал на турнира по тенис "Уимбъдън" Роджър Федерер. Швейцарецът отстъпи пред Кевен Андерсън от Южна Афика и заяви, че много дребни детайли, а не само пропуснатият мачбол са довели до загубата. 

"Не съм сигурен къде сгреших. Със сигурност обаче такова нещо се случи. Дали беше при пропуснатия мачбол? Дали беше пробивът при 5:5 след това? Не съм сигурен. Това беше ключово за загубата ми, но има и други дребни детайли, които винаги могат да направят разликата между победа и поражение. Бях доволен, че направих добър старт и контролирах донякъде мача. Не знам защо от началото на третия сет нататък просто не успявах да завърша разиграванията", каза Федерер. Той не скри разочарованието си от отпадането.

"Имах шанс да спечеля и заради това съм толкова силно разочарован. Не се съмнявайте в това. Андерсън пък беше концентриран и измъкна това, което му трябваше. Мога само да го поздравя. Чувствах се добре преди мача, а и преди петия сет. Играл съм много такива мачове и бях наясно какво трябва да направя. Не бях уморен и след 10:10. Нужно ми беше той да бие още няколко втори сервиса и да стигна до пробив. Тогава нещата можеха да се променят. Иначе не всичко беше негативно. Просто този ден не беше от най-добрите ми", каза още Федерер.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна