Работещите в метрото в Атина стачкуват

| обновено на 12.07.18 в 12:26
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Проблеми с транспорта в Гърция в разгара на туристическия сезон. Днес Атина е без метро, което предизвиква огромни задръствания, а железничарите не се отказват от протестите през ден. 

Синдикатите блокираха движението на метрото за 6 часа, за да проведат Общо събрание на работещите. Обсъждат се проблемите с липса на достатъчно служители, ниското заплащане и се очаква да фиксират дата за 24-часова стачка.

Работниците в метрото обвиняват ръководството на компанията, че отказва преговори със синдиката.

Проблемите в железопътния транспорт също доведоха до протести на железничарите. Те стачкуват през ден, като спират влаковете през три часа. Всички желаещи да пътуват в Гърция с влак до 21 юли са принудени да променят резервации, съобразно часовете и дните на стачните действия.

Още от категорията

Причината за грабежите в храмовете е бездуховността

Храмовете са по-пълни от преди, даже бих казала много по-пълни от много други далеч по-развити западни държави, но фактът, че все още има такива брутални нападения, показва, че има кръгове в нашето общество, които са потушили в себе си всеки усет за свещено. За мен това е най-големият проблем. Това каза за предаването „Хоризонт до обед“..

публикувано на 20.09.18 в 14:19

Кметът на село Вуково отрече информациите, че вероятно заразените животни с бруцелоза са шест

Кметът на кюстендилското село Вуково Николай Джиков отрече появили се информации, че вероятно заразените животни са шест. Вчера бе съобщено, че в селото има случай на овца болна от бруцелоза. От Агенцията по храните преди ден съобщиха, че тъй като заболяването е опасно за здравето и на животните, и на хората, овцата ще бъде умъртвена, а..

публикувано на 20.09.18 в 14:00

Започва кампанията за предотвратяване на престъпления срещу дивата природа

За пета поредна година Българското дружество за защита на птиците и Изпълнителната агенция по горите организират кампанията за предотвратяване на престъпления срещу дивата природа под наслов „Аз пазя горите и орлите на България“. Престъпление срещу дивата природа е незаконното залавяне на животни, отглеждането им в плен, ограбването на..

публикувано на 20.09.18 в 13:52

Съдът в Бургас осъди на 8 години затвор 16-годишен младеж за убийството на 11-годишно момиче

Бургаският окръжен съд осъди на 8 години непълнолетния Иван Иванов за убийството на 11-годишната Никол. Съдът реши още той да заплати 150 хиляди лева кръвнина на родителите на момичето. Престъплението беше извършено на 20-и август миналата година в асансьор на блок в бургаският квартал „Меден рудник“.  Според становището на експертите..

обновено на 20.09.18 в 13:09

Колко реалистична е цената на хляба

В никакъв случай цената на хляба не може да бъде свързвана с политическа демагогия, с мирис на избори, с военна технология и "продоволствена криза". За цената на хляба трябва да говорим открито, честно. Повишението е факт.  Това каза за предаването „Хоризонт до обед“ Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебопекарите и..

публикувано на 20.09.18 в 13:03

Вземете си куче от приют – породата му е любов

С широка усмивка и доверчиво сърце, Вивалди проси милувка, отърквайки се в ръцете на всеки приближил се човек. На просторната поляна в Южния парк в София той търси приятел, който да хване каишката му и завинаги да го отведе у дома. Осиновителският ден, на който кучешкият приют в с. Горни Богров и общинското предприятие „Екоравновесие”..

публикувано на 20.09.18 в 12:46

Хайдушки празници "Капитан Петко войвода" в Чепеларе

За втора поредна година в Чепеларе ще се проведат Хайдушки празници "Капитан Петко войвода", които продължават до неделя. Събитията започват тази вечер със среща-разговор с доц. д-р Румяна Комсалова – преподавател в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Темата е "Хайдушко движение по време на Българското Възраждане и ролята на..

публикувано на 20.09.18 в 12:39