Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театър под звездите в село Паталеница

Снимка: Фейсбук

Пазарджишкото село Паталеница ще бъде сцена на Шекспиров театър. Тази година под открито небе, в двора на училището в селото, ще бъдат представени два спектакъла. По този начин театралната школа „Петровден“ с ръководител Инна Церовска ще отбележи своята 19-а годишнина. Създател на школата е покойният вече Христо Церовски.

Първата постановка, която се игра на 8-и юли, "Сън в лятна нощ", бе на абсолвентите от класа на проф. Маргарита Младенова от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

Шекспирова театрална школа "Петровден" ще представи "Венецианският търговец" на 27 и 28 юли, от 21.00 часа. Режисьор на постановката е Калин Ангелов, каза в „Хоризонт до обед“ Инна Церовска. Постановката не се играе за пръв път, но този път е много по-различна, каза още тя.

„Това представление ще има много по-музикален привкус. Тези актьори, които тази година ще играят, са професионалисти, докато представлението на Христо Церовски през 2001 година беше представление почти изцяло направено от деца от школата и от студенти по актьорско майсторство. Калин Ангелов го пречупва през ъгъла на днешния ден, така това ще бъдат много различни представления“.

Проектът за Шекспиров театър под открито небе се реализира с финансовата подкрепа Община Пазарджик, добави още Церовска.

В звуковия файл можете да чуете репортаж да Спас Крайнин. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени