Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Арбанаси през лятото звучи класическа музика

Arbanassi Summer Music

Четири концертни вечери предлага деветото издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music 2018. По покана на артистичните директори Юлита Фъсева и Димитри Местдаг в архитектурно-музейния резерват ще пристигнат още седем утвърдени музиканти от цяла Европа, които ще се представят в различни камерни ансамбли: цигуларките Ангелина Абаджиева, Хеди Керпичан и Люси Джийл, виолончелистът Александър Сомов, Жан-Кристоф Гарсия – виола, Амрай Либолд – фагот и Пиер Оньó – кларинет.

Музикалното събитие ще се проведе от 16 до 21 юли, като за първи път откриването ще бъде в църквата-музей „Свети Георги“ в Арбанаси. По традиция останалите камерни вечери са в уникалната с акустиката и стенописите си църква „Св. архангели Михаил и Гавраил“ с начален час 19.30.


Фестивалът е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2018-2019 и се провежда по инициатива на Регионалния исторически музей във Велико Търново с подкрепата на Община Велико Търново. 

Програмата на фестивала можете да намерите тук, а още подробности чуйте в интервюто с Юлита Фъсева за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт" - в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна