Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италиански комедии в Дома на киното

БНР Новини
Снимка: domnakinoto.com

Шест комедии, един исторически и един биографичен филм ще бъдат показани по време на Седмицата на италианското кино до 13 юли в София. Събитието в Дома на киното е продължение на едноименния фестивал, организиран от Италианската търговска камара в България и се провежда поради големия интересен към третото издание на кинопразника през юни.
Всяка година Фестивалът на италианското кино представя награждавани филми от най-престижните фестивала в Италия, подбрани съвместно с италианската фондация Apulia Film Commission.
През 2018 фестивалът се реализира в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. Той е част от първото издание на Седмицата на италианското кино по света - FareCinema, инициирана от Министерството на външните работи и международното сътрудничество на Италия и на ежегодния Италиански фестивал в България, организиран от Агенцията за подпомагане и интернационализация на италианските предприятия в чужбина - ИЧЕ в София.
Председателят на Италианската търговска камара у нас Марко Монтеки разказа в „Артефир“ за възможностите за реализиране на филмови копродукции между област Пулия и България след подписването на меморандума за сътрудничество между Националния филмов център и фондация Apulia Film Commission. И още: Какво да очакваме от предстоящите Дни на италианското образование в София?



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна