Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кербер и Серина на финала на „Уимбълдън“ (обновено)

Кербер спечели в два сета
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германката Ангелик Кербер е първата финалистка в тазгодишното издание на тенис турнира от Големия шлем „Уимбълдън“. Тя ще играе за втори път за титлата в Лондон след 2016 година срещу Серина Уилямс, от която загуби тогава с 5:7, 3:6.

Поставената под №11 левичарка от Бремен се наложи с 6:3, 6:3 над 12-ата в схемата Елена Остапенко от Латвия за малко повече от час игра на централния корт на „Ол Инглънд клъб“.

30-годишната Кербер влезе в серия от шест поредни спечелени гейма от 3:3 в първия сет до 3:0 във втория, с което предреши изхода от двубоя.

Тенисистката от полски произход завърши с 10 печеливши удари (3 аса) и 7 непредизвикани грешки, докато Остапенко постигна 30 уинъра, но направи и 36 грешки.

Ангелика ще се опита да спечели за първи път титлата на „Уимбълдън“ и да завоювва общо трети трофей от Големия шлем след успехите в Мелбърн и Ню Йорк през 2016-а.

В другия полуфинал седемкратната шампионка в Лондон Серина Уилямс от Съединените щати победи с 6:2, 6:4 германката Юлия Гьоргес. За нея това е 30-и финал в Големия шлем и десети в "Ол Инглънд клъб".

Уилямс направи два пробива в първия сет и започна с брейк във втория. Гьоргес го върна за 4:5, но веднага след това Серина приключи двубоя в своя полза с нов пробив. Американката завърши с 16 печеливши удари (5 аса) при само 7 непредизвикани грешки.

Уилямс води с 6-2 победи срещу Кербер като двете играха за последно точно на финала на "Уимбълдън" през 2016 година.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени