Жени Начева: Здравните плащания нарастват с 465 милиона лева

Жени Начева
Снимка: БГНЕС

Ръст на здравноосигуристелните плащания от 465 милиона лева за миналата спрямо предходната година отчете заместник здравния министър Жени Начева пред депутатите от ресорната парламентарна комисия.

Тя допълни, че най-значителен е ръстът на разходите при лекарствата за злокачествени заболявания, за които са платени близо 290 милиона лева.

При извършените над 14 хиляди проверки в извънболничната помощ в 18 процента от случаите са открити нарушения, което е довело до прекратяването на договорите с 87 партньори на Националната здравна каса.

Още от категорията

Сменят ветеринаря в Болярово

Ветеринарният лекар за стадото в Болярово ще бъде сменен, за да може безпрепятствено да бъдат взети втори проби от животните, съобщи министърът на земеделието и храните Румен Порожанов след днешното заседание на оперативния щаб за борба с чумата.  Смяната се наложи заради съмнения в обективността на ветеринаря. В Шарково ще трябва да има евтаназия за..

публикувано на 20.07.18 в 21:00

Българо-турски консорциум ще разработи и оперира електронната тикет-система в София

Българо-турски консорциум ще разработи и оперира електронната тикет-система в София на стойност 83 млн. лева. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност. Системата трябва да бъде внедрена до 2 години. Електронно таксуване трябва да се прави включително през мобилен телефон и банкова карта. За целта трябва да се поставят 15 хиляди устройства в над..

публикувано на 20.07.18 в 20:42

Полицаи задържани в Габрово за незаконна търговия

В Габрово са задържани полицаи, заподозрени, според неофициална информация, за незаконна търговия с автомобили. Служители на сектор Пътна полиция потвърдиха за акцията в КАТ, проведена в следобедните часове. Отново по непотвърдени данни, единият от задържаните е на висок пост. Официална информация по случая няма. От Областната дирекция..

публикувано на 20.07.18 в 20:27

Предупреждение: По-ранният лов на диви прасета ще увеличи риска от африканска чума

Изтеглянето на ловния сезон за диви прасета с три месеца напред ще създаде още по-голяма опасност за пренос на африканската чума от Румъния към България. Това заяви в Благоевград лидерът на партия АБВ, Румен Петков, дни след като поиска от президента да наложи вето върху закона за лова. По думите му, "прецедент е ловът да се открива през юли, трябва..

публикувано на 20.07.18 в 20:23

Неизвестни изхвърлили тонове животински останки край ловешки села

Шест тона животински изрезки са били изхвърлени нерегламентирано около ловешките села   Брестово и Стефаново. Все още  не е установен техният произход. Уведомена е полицията. Случаите са от края на миналия месец, но за тях се съобщава едва сега. В района на село Брестово са открити един тон животински изрезки, а край село Стефаново пет тона,..

публикувано на 20.07.18 в 20:14

Експерти на ЕС потвърдиха, че в България има чума по животните

Няма съмнение, че в България има чума по дребните преживни животни, а мерките, които Българската агенция по безопасност на храните е предприела, са в съответствие със законодателството на ЕС. Това е заключението на експертната мисия на Европейската комисия, която е посетила страната ни тази седмица, съобщи днес Министерството на земеделието...

публикувано на 20.07.18 в 19:06
Строящата се арменска църква в София е сред храмовете, между които ще бъдат разпределени средствата.

Над 200 хил. лв. предвижда Столична община за ремонт на храмове

Над 200 хиляди лева предвижда Столичната община за строителство и реконструкция на пет църкви тази година. Сумата ще бъде разпределена между храмовете в Княжево, Гробищен парк Бакърена фабрика и новостроящата се арменска църква. „Със средствата ще бъде изградена и отоплителна инсталация в Синагогата, както и общежития към Кремиковския..

публикувано на 20.07.18 в 18:24