Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвета Караянчева отиде у дома на Николай Колев - Босия

Анкетна комисия ще установява факти в транспортния сектор, с които Босия твърди, че разполага

| обновено на 16.07.18 в 18:00
Снимка: БТА

Народното събрание ще създаде временна анкетна комисия, която да установи всички факти и обстоятелства в транспортния сектор, за които Николай Колев - Босия твърди, че разполага. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева, която заедно с вътрешния министър Валентин Радев се срещна с Николай Колев в дома му, след като Колев не се отзова на нейната покана за среща в Народното събрание.

"Комисия в парламента, всички парламентарни групи плюс негово участие и още хора, които той (Николай Колев - Босия – бел.ред.) прецени. В сряда ще бъде гласувана тази комисия, сигурно първото заседание ще е в четвъртък и съответно ще информирам председателите на парламентарни групи да излъчат по двама човека от съответната парламентарна група, за да направим тази анкетна комисия да може да се успокои господин Колев" , каза Караянчева. 

Запитана дали Босия отказва да преустанови гладната си стачка, председателят на НС отговори:

"До четвъртък няма да му се прави нищо. Дотук отказва, но имаме диалог и се надявам, че след четвъртъка и медиците ще се намесят успешно".

По-рано Караянчева заяви, че отива в дома на Николай Колев - Босия с твърдото съзнание да го убеди да прекрати гладната си стачка. 

"Отивам с твърдото съзнание да убедя г-н Колев да прекрати тази стачка, защото за живота не може да има никакви пазарлъци. Ще му предложа да направим временна комисия в парламента, той да изложи абсолютно всички факти и обстоятелства, които има. Вътре ще участват и негови хора, и хора от неправителствения сектор ще участват, и в рамките на един месец ще излезнем със съответните заключения. Това е, което мога да предложа на г-н Колев. Исканията му за оставки на министри, за разпускане на парламента... този парламент е избран от над 2 милиона и половина български граждани", каза тя.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна