Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Голдман Сакс" назова своя нов изпълнителен директор и представи добри финансови резултати за второ тримесечие

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Голдман Сакс" определи Дейвид Соломон за следващ изпълнителен директор на водещата американска банка и в същото време представи по-добри от очакваните финансови резултати за второто тримесечие на годината.

Във вторник Goldman Sachs Group Inc. определи Дейвид Соломон за свой следващ главен изпълнителен директор, като той ще поеме поста на 1-ви октомври от дългогодишния шеф на голямата кредитна институция Лойд Бланкфейн.

Този ход идва в момент, когато петата по големина банка в САЩ отчете и по-добри от прогнозите печалби и приходи през последното тримесечие. Нетните приходи на Goldman Sachs скочиха с цели 44% до 2,35 млрд. долара спрямо година по-рано, или до 5,98 долара за акция от 3,95 долара през второто тримесечие на 2017-а година, докато осреднените прогнози бяха за печалба от 4,46 долара за акция.

Приходите на Goldman Sachs пък се увеличиха с 19% до 9,4 млрд. долара от 7,89 млрд. долара точно преди година, като това са най-високите приходи за второто тримесечие от девет години насам и далеч над осредните прогнози в размер на 8,74 млрд. долара.

Акциите на Goldman Sachs нараства с 0,57% на извънборсовата търговия преди старта на Уолстрийт.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна