Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец“ продължава с общ резултат 9:0

Снимка: БТА

„Лудогорец“ се класира за втория кръг на квалификациите в Шампионската лига, след като победи северноирландския първенец „Крусейдърс“ и във втория мач. Разградчаните спечелиха с 2:0 като гости в Белфаст и се класират напред с общ резултат 9:0. Следващият им съперник е унгарският „Видеотон“.

„Лудогорец“ игра в тренировъчно темпо и отново беше с няколко класи над шампиона на Северна Ирландия. Разградчаните контролираха мача и откриха резултата в 11-та минута, когато Родни Браун пресече висока топка в наказателното поле, но вместо да я изчисти, той прехвърли собствения си вратар с красив удар. Това беше и вторият автогол на северноирландския защитник в мачовете с българския шампион.

В началото на второто Марселиньо и Лукоки пропуснаха да вкарат, а „Крусейдърс“ можеше да изравни в 56-та минута. Джордан Форсит стреля с глава и спечели ъглов удар, след чието изпълнение удари и греда.

В 65-та минута Якуб Швиерчок реши изхода от мача с красив удар от границата на наказателното поле. Пет по-късно Антон Недялков направи своя дебют за разградчаните като смяна на Натанаел Пимента.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени