Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гимнастичките ни с много грешки в днешното контролно

Снимка: БФХГ

Боряна Калейн спечели днешното контролно състезание на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално - жени. Възпитаничката на Мариана Памукова успя да изпревари Невяна Владинова и  Катрин Тасева. Четвърта и пета завършиха Петя Борисова и Ерика Зафирова. Проверката имаше за цел да покаже до къде са стигнали в подготовката момичетата от основния състав на държавния ни тим.

Изпълненията на гимнастичките бяха оценени от трикратните световни шампионки Мария Петрова и Мария Гигова, като в залата присъства и президентът на родната федерация Илиана Раева.

Въпреки двуседмичния подготвителен лагер в Япония и последвалата подготовка в София, гимнастичките показаха, че все още не са в оптималната си форма и допускат много грешки в изпълненията си.

„Важно беше това контролно за нас, за да преценим временната си форма. Подготовката ни върви нормално. Допускат още грешки. Все още не са много добре изработени съчетанията.  Ще наблегнем в подготовката, главно в процента сигурност при изпълнението на цели съчетания. Ще засилим и плана на елементи, както и на части от съчетанията така, че каквото зависи от нас ще бъде направено.“, това заяви след края на контролното главният мениджър на националния отбор индивидуално – жени Бранимира Маркова.

Следващите две седмици момичетата ще бъдат на лагер в Панагюрище, а следващото им контролно ще е на 7 август.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна