Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Българи горят с по милион лева за екскурзии от сайтове клонинги", съобщава "Монитор". Разследващи, които работят по стотици сигнали на измамени, са казали това за вестника. Музикант дал пари за нощувки в апартамент в Брюксел, който всъщност не се предлага под наем, е един от примерите.

Одобреният от парламентарната здравна комисия кандидат за директор на Здравната каса, д-р Дечо Дечев, е предложил при изслушването си вместо да изпращаме за лечение в чужбина наши пациенти, да каним тук чужди лекари. Той предлага и медицинският одит да се прехвърли в Здравната каса, за това пише "24 часа".

"Труд" съобщава, че правителството отпуска повече пари за спорт в училищата. От 1 януари догодина тези пари ще се ползват за купуване на спортни уреди и пособия. 

"Лекари бъркат лаймската болест с летен грип", предупреждава "Монитор". Установени са 21 случая на марсилска треска само за една седмица.

Във Варна ударно търсят учители два месеца преди началото на учебната година, съобщава "Труд". Най-дефицитни са преподавателите по физика. Над 50 са свободните места само за града.

"Нов лобистки скандал може да доведе до разпад на управляващата коалиция", пише "Сега". Въпреки заплахите на вицепремиера Валери Симеонов парламентът прие промени в Закона за приватизация, предложени от "Атака" и подкрепени от ГЕРБ, пояснява вестникът. Текстовете засягат изпълнението на приватизационните договори.

"Уплашен, Борисов спря протеста с уволнения" е водещото заглавие на опозиционния "Дума". Изданието цитира лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви: "Управляващите изправиха държавата срещу народа". 

Водещото заглавие на "Земя" е в същия дух – "Фермерите изплашиха властта". Фермери излязоха на протест пред сградата на Министерския съвет в защита на своите права. Борисов освободи четирима висши чиновници от екипа на агроминистъра в опит да тушира напрежението, допълва вестникът.

"Бунят държавата с овце и миньори", пише "Стандарт" на първа страница. Чумата дойде дюшеш на БСП за политическия им сценарий, обобщава вестникът.

"Истината за баба Дора е тъжна и неудобна. И никой не смее да я съобщи", коментира "Сега" драмата с чумата по овцете и козите в Странджа. Осигуряване на санитарна зона, адекватни компенсации, изграждане на компетентен административен капацитет – това са изводите в обширния коментар. 

"Телеграф" информира от първа страница "Ловците не щат да стрелят глигани". Въпреки чумата, обявиха бойкот. Ловджиите се мотивират със заявеното от защитници на животни в протест срещу решението за отстрела на хиляди глигани от следващата събота. Опасенията са, че може да се застреля, по невнимание, някой благороден елен, в момента при тях е размножителен период, или пък дори човек. 

"Граничари заловиха след гонка 26 мигранти", съобщава "Стандарт". Заловени са двама каналджии. Новината съобщи премиерът преди началото на заседанието на правителството, пояснява вестникът. Акцията се провела близо до Драгоман.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени