Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Славия" и ЦСКА-София излизат за нови победи в турнира Лига Европа

Отборите на „Славия“ и ЦСКА-София излизат за нови победи в срещите реванш от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

В 19:00 часа на Националния стадион “Васил Левски” „Славия“ приема финландския „Илвес“. Столичани записаха победа като гости в първия двубой с 1:0. Старши треньорът Златомир Загорчич е категоричен, че отборът му ще търси нов успех днес и няма да играе за равенство.

Досега при участието си в европейските клубни турнири в последните 30 години "белите" имат една загуба като домакин през 1995 година срещу „Олимпиакос“. Тогава „Славия“ отстъпва с 0:2 отново на “Васил Левски” в сблъсък от 1/32-финала за Купата на УЕФА.

Треньорът на "Славия" Златомир Загорчич има опит в Европа с отбора на „Войводина“ (Нови Сад), с който е записал 5 победи, 3 равенства и 4 загуби, като в 4 от 6 случая е успявал да отстрани съперниците си.

Старши треньорът на ЦСКА – София Нестор Ел Маестро очаква агресивна игра от страна на „Рига“. Латвийците имат два гол пасив от първия мач и ще играят по-офанзивно в реванша днес от 19.30 часа на стадион "Сконто". 

Наставникът потвърди, че Кирил Десподов е напълно готов за игра и вероятно ще започне като титуляр, а капитан ще бъде Николай Бодуров.

Вчера отборът направи тренировка пред погледа на 50-ина привърженици на отбора. На заниманието присъстваха собственикът на клуба Гриша Ганчев, както и легендата Петър Жеков. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени