Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо: Предсезонната подготовка е много лоша

Моуриньо е притеснен от късното присъединяване на Лингард
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът Жозе Моуриньо нарече "много лош" периода на лятна подготовка за водения от него „Манчестър Юнайтед“.

 Отсъствието на Алексис Санчес от турнето в САЩ, както и късното завръщане на Пол Погба, Ромелу Лукаку, Маркъс Рашфорд, Маруан Фелайни, Джеси Лингард и Фил Джоунс от Мондиал 2018 са в основата на опасенията на Моуриньо.

"Предсезонната подготовка е много лоша, трябва да кажа точно това. Притеснен съм, защото не тренираме в пълен състав", каза португалският специалист.

Той внесе яснота около положението с Алексис Санчес, който има визови проблеми заради санкция от Испания, свързана с данъчни измами.

"Той е много тъжен. Това не е добре за него и за мен. Не е добре за никого. Няма кой да бъде обвинен, клубът прави опит да реши проблема. Властите в САЩ трябва да бъдат уважавани заради техните критерии за издаване на визи. Надявам се той да се присъедини към нас", каза още Моуриньо.

Американското турне на „червените дяволи“ започва с мач срещу „Милан“ на 26 юли в Карсън Сити. На 29 юли е мърсисайдското дерби „Манчестър Юнайтед“ – „Ливърпул“ на „Мичиган Стейдиъм“. На 1 август 20-кратните шампиони на Англия се изправят срещу „Реал“ в Маями.

На 10 август "червените дяволи" играят първия си мач от новия сезон във Висшата лига, който е срещу „Лестър“ на стадион "Олд Трафорд".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени