Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арх. Бориславов: Бейби бумът в зоопарка е в резултат на усилията на всички

Снимка: БГНЕС

Бейби бум в столичния зоопарк – от началото на лятото малки имат сурикатите, лемурите, антилопите, египетските лешояди и птиците тукан. Бебето тукан вече може да бъде видяно от посетителите, докато прави първите си опити за летене.

„Бейби бумът съвсем не е случаен и е в резултат на труда и усилията на всички, които работят в зоопарка. Когато има удобства и комфорт за животните, се появяват и техните малки“, убеден е директорът на зоопарка архитект Добромир Бориславов. Според него обаче реконструкцията и подобренията на клетките на животните трябва да е част от един по-голям план.

В разгара на лятото зоопаркът е пълен с деца дори в делничните дни. Вече 20 години в зоопарка се провежда лятно зооучилище. Всяка група се състои от 20 деца и има занимания по специално създадена програма. Възрастовите групи са две – от 7 до 10 и от 11 до 14 години. Катерина Зарева, която завежда екологичния център в зоологическата градина, признава, че това е най-успешната програма. 

От зоопарка предупреждават посетителите, че е изключително вредно да дават на животните донесена отвън храна. Затова те имат предложение към Столична община:

"На определени места да приготвяме храна, която да продаваме на посетителите, с която те да хранят животните и това да не в тяхна вреда. За да вървим напред, просто трябва да спазваме правилата".

Целия репортаж може да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна