Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хамилтън пръв в Германия след драма

Люис Хамилтън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британецът Люис Хамилтън с "Мерцедес" постигна драматична победа на пистата "Хокенхайм" и триумфира като победител за Гран при на Германия във Формула 1. Провалът е за първия от квалификацията Себастиан Фетел, който не успя да зарадва домакинската публика. Фетел катастрофира в 52-ата обиколка, а провалът днес му коства и лидерската позиция в генералното класиране.
След като колата за сигурност влезе 10 обиколки, Хамилтън излезе начело и успя след това да удържи атаките на съотборника си Валтери Ботас, който трябваше да се примири с 2-ото място. Кими Райкьонен (Финландия) от отбора на "Ферари" остана на 3-о място. Хамилтън стартира от 14-о място днес, след като проблеми в хидравликата вчера му създаде доста главоболия.
Времето на Хамилтън е 1:32:29.845, следван от Ботас, който изостана на 4.535 и Райкьонен на +6.732.
Но днешната победа го изведе на върха в генералното класиране със 188 точки, като на 2-а позиция е вече Ветел със 171.

Холандецът Макс Ферстапен от "Ред Бул" остана на четвърти, след като направи риска да смени гумите само за дъжд, а Нико Хюлкенберг от "Рено" е на 5-о място. Ромен Грожан от "Хаас" и Серхио Перес заемат 6-о и 7-о място. Както Фетел, така и Сергей Сироткин, Ларс Строл и Даниел Рикардо не успяха да завършат състезанието.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени